Roti cu mar si banana

        

Ingrediente                                          

7 linguri de faina de ovaz

2 linguri fulgi de ovaz

1 galbenus de ou

1 mar golden mediu

1 mar bot de iepure mediu

1/2 banana

scortisoara

un pic de unt fara sare

Mod de preparare

3 linguri de faina se pun intr-un pahar cu putina apa.

Marul se da prin razatoare (eu prefer cu tot cu coaja) si se pune 10 minute pe foc. Se lasa un pic sa se raceasca si apoi se adauga un pic de scortisoara. Daca s-ar adauga scortisoara cand este fierbinte ar putea deveni amarui.

Banana se paseaza, cu furculita sau la blender.

Intr-un vase se adauga merele, banana si faina din pahar. Se amesteca.

Se adauga si restul de faina.

Se adauga untul.

Aluatul va fi cam lipicios. Dar acest lucru se datoreaza ingredientelor, si mai ales fainii de ovaz care e mult mai bogata in grasimi decat faina de grau si da alta consistenta aluatului.

Eu am luat cu lingura aluatul si l-am dat prin fulgii de ovaz apoi i-am pus in tava.

Au iesit 5 roti destul de mari.

La cuptor le-am tinut 35 minute la 190° C.

Pofta buna!

Parerea specialistului:

Mmmmmm, mami mai vreaaau! Mmmmm, ce bun eee…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *