Guguloi de cartof

  

Ingrediente 

1 cartof mediu

o bucatica carne de vita (aproximativ 15-50 g, depinde de ratia copilului)

ulei de masline

1/2 ceapa mica

Mod de preparare

Cartoful se fierbe in coaja.

Carnea se pregateste la steamer (la aparat de gatit la abur). Pentru gust se pune ceapa deasupra carnii.

Cartoful se decojeste, se blenduieste ( sau se sfarama cu furculita) si se amesteca cu putin ulei de masline.

Carnea se marunteste sau se paseaza.

Se amesteca carnea cu cartoful si se fac in mana guguloaie.

Pofta buna!

Parerea specialistului:

E foarte bun, dar nu prea imi este foame…

PASTRARE: Se poate pastra 24 ore in frigider

Fierberea cartofilor in coaja previne pierderea vitaminelor si mineralelor. Se evita totusi consumarea pielitei cartofilor  care au incoltit sau care are o culoare verzuie, intrucat nivelul solaninei (un alcaloid toxic) creste in cursul incoltirii, expunerii la soare (care produce inverzirea cartofilor) sau zdrobirii. Alegeti pentru gatit numai cartofi sanatosi, neincoltiti, pastrati la intuneric intr-un loc uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *