Ingrediente
1/4 dovleac placintar mediu
scortisoara
Mod de preparare
Se spala bine.
Se taie dovleacul pe lungime, apoi fiecare jumatate se taie in doua.
Se pudreaza cu scortisoara.
Se lasa la cuptor la 190° C circa 30-45 min.
Pofta buna!
Parerea specialistului:
Mmmmmm, mami mai vreaaau! Mmmmm, ce bun eee…
Cercetari recente arata faptul ca dietele bogate in beta-caroten reduc riscul producerii unor tipuri de cancer si ofera organismului rezistenta in bolile de inima, dovleacul avand un continut ridicat in beta-caroten si antioxidanti. Continutul a aproximativ 200 gr de dovleac fiert este: 49 calorii, 1 mg de zinc, 2 gr de proteine, 50 mg de seleniu, 12 gr carbohidrati, 12 mg de vitamina C, 3 gr de fibre, 37 mg de calciu, 3 mg de vitamina E, 1,4 mg de fier, 564 mg de potasiu, 22 mg de magneziu.
PASTRARE: Poate fi congelat, dar cel mai bine este sa fie consumat imediat ce a fost preparat