Ingrediente
2 cesti faina de ovaz
1 ceasca faina de secara
100 g unt fara sare
3 linguri ulei de masline
1 mar
1 praf de sare
3 linguri bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Marul se da prin razatoare, dupa ce in prealabil a fost spalat.
Se ia bebelul in brate si se tine pe sold.
Faina se pune intr-un bol.
Se adauga sarea, marul ras si bicarbonatul.
Castronul se tine departe de mainile micului bucatar.
Se schimba soldul.
In amestec se adauga untul si uleiul si se mesteca cu mana libera. Nu trebuie insistat cu framantatul.
Cand coca s-a legat, se lasa copilul sa incerce aluatul, punandu-l pe masa si lasandu-l sa atinga coca.
Se ia bebelul in brate, iar cu mana libera se rupe din aluat, se formeaza bile, de marimea unei mingi de ping-pong, se pun in tava, acoperita cu foaie de copt.
In tava, se aplatizeaza un pic bilele si se pudreaza cu scortisoara.
Se pune micul bucatar in scaun, se preincalzeste cuptorul la 220.
Se lasa in cuptor 10-15 minute.
Pofta buna!
Parerea specialistului:
Mmmmmm, mami mai vreaaau! Mmmmm, ce bun eee…
PASTRARE: Pot fi congelati