Aplicatii pe telefon

Recunosc… sunt o Iphone-ista inraita. Mi se pare cel mai practic si usor de folosit telefon. Si nu, nu m-a platit Apple sa fac reclama. Dar, pot face poze, pot filma, exista FaceTime ( video call), multe aplicatii, un singur buton si da, din nou trebuie sa recunosc, este gadget-ul preferat al Carinei. In concluzie am fost nevoita sa caut diverse aplicatii care sa o amuze ( evident nu abuzam de ele… cum ar fi sa devina dependenta de la varsta de un an, cred ca tatal Carinei ar da faliment…nu de alta dar cred ca i-ar trebui un telefon pe luna, din motive de trantit cu el peste tot)

Poate ca aplicatiile de pe telefonul meu nu sunt cele mai bune, dar sunt un punct de pornire pentru orice mama cu prunc iubitor de tehnologie.

  • The wonder weeks  – 1,99 E

Daca esti dispus(a) sa dai 2 euro, atunci investitia ta a meritat. Este o aplicatie incredibil de utila in intelegerea perioadelor ( si bune si rele) prin care trece copilul. Este usor de folosit, doar introduci data probabila a nasterii ( atentie nu data in care s-a nascut) si aplicatia iti spune daca esti intr-o perioada cu „norisori” sau totul este „senin”. In felul acesta iti dau seama ca bebelusul/copilul meu nu se tavaleste degeaba pe jos, ci este o perioada foarte dificila pentru el din punct de vedere mental. In cazul Carinei, aplicatia a avut mare dreptate 🙂

  • Iphoto – 4,99 E

Cu atatea aplicatii gratuite de editare foto, v-ati intreba de ce am dat banii tocmai pe aceasta. Nu stiu. :)) Oricum IPhoto este o aplicatie complexa, poate mult prea complexa pentru mine, dar isi face treaba bine.

  • Project 365 – free

 Am ratat aceasta aplicatie de la inceput. Dar nu-i nimic: am descarcat-o si o voi tine bine pana la anul cand voi fotografia zilnic todller-ul de 2 ani. Conceptul acestei aplicatii este unul foarte simplu: zilnic, timp de un an faci cate o poza. Totul se pastreaza sub forma unui calendar, pe care il poti viziona dupa placul inimii.

  • Lactmed – free

O aplicatie utila mamelor care alapteaza. Reprezinta o baza de date cu medicamentele permise pe timpul alaptarii. Informatiile sunt luate din Libraria Nationala de Medicamente din SUA, dezavantajul fiind ca denumirile sunt in limba engleza.

Articole foarte bune despre medicamente in timpul alaptarii gasiti aici si aici.

  • Baby Touch and Hear – varianta Lite – free upgrade 0,79

Nu stiu cum am dat de aplicatia minune. Este ajutorul meu de nadezde. Cel putin la inceput, Carina era innebunita dupa ea. Acum o cere mai putin, dar se bucura la fel de mult. Dar ce este asa de special la ea? Pai sunt poze cu animale, elecrocasnice, desene, etc, ( dar pe noi animalele ne intereseaza), iar cand se alege o vietate din lista se aude cum face.
Este un mod tare placut de a distra un copil mic, pe langa faptul ca este si foarte educativ. Cu ajutorul acestei aplicatii, si fara sa vreau, a invatat Strumfi cum face catelul, pisica, leul sau crocodilul. 🙂

Mai trebuie sa precizez ca am dat cei 0,79 euro, sau este evident? 🙂

  • Baby Center – My baby Today – free

 Cred ca a fost prima aplicatia din categoria „bebei” descarcata. Contine un calendar personalizat cu dezvoltarea bebelului in fiecare zi ( trebuie introdusa data nasterii), un album foto cu poze speciale, informatii despre starea de sanatate a copilului, sugestii de activitati alaturi de bebe,consiliere cu privire la ingrijire si hranire. Eu nu prea am folosit-o, deoarece nu am rezonat cu destule sfaturi si articole legate de cresterea copiilor, eu fiind AP si nepracticanta de CIO ( cry it out) spre exemplu.

  • PhonyPhone – free

O aplicatie extrem de simpla, care transforma iPhone-ul intr-un telefon de jucarie. Dar nefolositoare in cazul nostru, pentru ca Strumfi a descoperit butonul din mijloc care inchide aplicatia :))

  • Frametastic – free

 De cum am aflat de ea, am folosit-o si rasfolosit-o. Foarte utila, dintr-un singur motiv: pot pune mai multe poze, intr-un colaj. Mereu ii faceam prea multe cadre si apoi nu eram decisa pe care poza sa o postez pe Facebook. :)) Problem solved! 🙂

  • Kiddo – free

 Un joculet educativ pentru copii mici, care ii invata pe pitici despre rutina zilnica. Sunt 10 personaje fiecare cu alte activitati. Sunt mici filmulete (cine are postul DuckTV, cum sunt desenele, cam asa este si grafica jocului) care pot fi interesante pentru copii. Personal, nu am avut succes cu aceasta aplicatie, Carina se plictisea foarte repede.

  • Music Sparkle – free

Aplicatie pentru copii muzicieni. 🙂 Cred ca este mai potrivit pentru un iPad, avand ecranul mai mare. Contine 11 instrumente muzicale, este foarte usor de folosit si este distractiv. Pentru cei mici este interesanta pentru efectele vizuale si mai ales pentru sunetele emise.

  • PaintSparkles – free 

Ca si Music Sparkle, datorita dimensiunii ecranului se pretreaza mai mult iPad-ului. Dupa parerea mea este o aplicatie pentru copii de cel putin 2 ani. Carina, cu toate ca scrie peste tot cu pixul, nu prea este interesata inca de aceasta aplicatie. Oricum, face parte din categoria Educational, si cu ajutorul ei copii pot invata colorile, se obisnuiesc cu formele si le dezvolta partea creativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *