Diana/ August 29, 2012/ Finger Food, Retete/ 0 comments

   

 Ingrediente

500 g migdale crude

250 g curmale fara samburi

100 g susan

150 ml suc de portocala

scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Migdalele se lasa la inmuiat cel putin o ora.

Se pun in robotul de bucatarie si se macina pana se formeaza faina de migdale.

Curmalele se mixeaza impreuna cu jumatate din cantitatea de suc pana devin o pasta.

Pasta se adauga peste faina de migdale, se adauga restul de suc , susanul si scortisoara.

Se amesteca bine.

Se formeaza bile.

Se dau la frigider.

Fructele se paseaza.

Pofta buna!

Parerea specialistului:

Mmmmmm, mami mai vreaaau! Mmmmm, ce bun eee…

Semintele de susan sunt bogate in fibre, minerale (printre care fosfor, calciu, fier, zinc, potasiu), in acizi grasi nesaturati (acidul oleic – peste 40%), acizi grasi poli-nesaturati (Omega 6 – 40% ) si 0,5% acid linolenic, elemente indispensabile organismului uman.

Migdalele reprezinta o sursa grozava de fibre si proteine de buna calitate, iar printre vitaminele continute de migdale regasim vitamina A si B, vitamina E (un antioxidant puternic), precum si o serie de minerale esentiale pentru functionarea optima a organismului: magneziu, potasiu, fier, zinc.

Curmalele contin substante active importante: saruri minerale (mai ales fier si magneziu), cumarina, vitaminele A, D si cele din complexul B, zaharuri (in cantitate mare), protide.

PASTRARE: Se poate congela

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*