Diana/ June 1, 2012/ Finger Food, Retete/ 0 comments

 

   

Ingrediente

250 g fulgi de ovaz

100 g migdale

50 g seminte de dovleac maruntite

180 g unt nesarat

1 ou

120 g faina integrala bio de grau

100 g unt fara sare

4 linguri zahar brut ( daca se vor mai dulci se adauga mai mult)

1/2 lingurita de bicardonat de sodiu

1/2 lingurita scortisoara

1 cana fructe uscate ( optional)

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 ° C.

Migdalele se baga la cuptor pentru 10 minute. Dupa ce s-au racit se macina/ se sfarama dupa gust.

Untul se amesteca bine cu zaharul.

Se adauga oul si se amesteca in continuare.

Intr-un bol separat se amesteca faina, bicardonatul si scortisoara cu un praf de sare marina.

Amestecul de prafuri se adauga peste celelalte ingrediente.

Se adauga semintele de dovleac si fulgii de ovaz si fructele uscate daca sunt.

Se amesteca bine toate ingredientele.

Cu o mana umeda se iau si se fac bugarasi, se aplatizeaza cu degetele, cam de 1,25 cm grosime.

Se lasa la cuptor cam 15 minute, sau pana cand se rumenesc pe margini.

Pofta buna!

Parerea specialistului:

Mmmmmm, mami mai vreaaau! Mmmmm, ce bun eee…

PASTRARE: Poate fi congelat.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*