Dovleac placintar la cuptor



         





Ingrediente  

1/4 dovleac placintar mediu

scortisoara

 

Mod de preparare

Se spala bine.

Se taie dovleacul pe lungime, apoi fiecare jumatate se taie in doua.

Se pudreaza cu scortisoara.

Se lasa la cuptor la 190° C circa 30-45 min.

Pofta buna!

 

Parerea specialistului:

Mmmmmm, mami mai vreaaau! Mmmmm, ce bun eee...

 

 

 

Cercetari recente arata faptul ca dietele bogate in beta-caroten reduc riscul producerii unor tipuri de cancer si ofera organismului rezistenta in bolile de inima, dovleacul avand un continut ridicat in beta-caroten si antioxidanti. Continutul a aproximativ 200 gr de dovleac fiert este: 49 calorii, 1 mg de zinc, 2 gr de proteine, 50 mg de seleniu, 12 gr carbohidrati, 12 mg de vitamina C, 3 gr de fibre, 37 mg de calciu, 3 mg de vitamina E, 1,4 mg de fier, 564 mg de potasiu, 22 mg de magneziu.

PASTRARE: Poate fi congelat, dar cel mai bine este sa fie consumat imediat ce a fost preparat

Pentru semnificatia culorilor din aceasta reteta citeste articolul Culorile in alimentatie

Consultati medicul pediatru inainte de inceperea diversificarii, sau introducerii unui aliment nou. Informatiile de pe acest site sunt orientative.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner
Banner
Banner

Copyright © 2011 DailyMom.ro O colectie de articole, intamplari si retete pentru pitici