Roti cu mar si banana




              







Ingrediente                                          

7 linguri de faina de ovaz

2 linguri fulgi de ovaz

1 galbenus de ou

1 mar golden mediu

1 mar bot de iepure mediu

1/2 banana

scortisoara

un pic de unt fara sare

 

Mod de preparare

3 linguri de faina se pun intr-un pahar cu putina apa.

Marul se da prin razatoare (eu prefer cu tot cu coaja) si se pune 10 minute pe foc. Se lasa un pic sa se raceasca si apoi se adauga un pic de scortisoara. Daca s-ar adauga scortisoara cand este fierbinte ar putea deveni amarui.

Banana se paseaza, cu furculita sau la blender.

Intr-un vase se adauga merele, banana si faina din pahar. Se amesteca.

Se adauga si restul de faina.

Se adauga untul.

Aluatul va fi cam lipicios. Dar acest lucru se datoreaza ingredientelor, si mai ales fainii de ovaz care e mult mai bogata in grasimi decat faina de grau si da alta consistenta aluatului.

Eu am luat cu lingura aluatul si l-am dat prin fulgii de ovaz apoi i-am pus in tava.

Au iesit 5 roti destul de mari.

La cuptor le-am tinut 35 minute la 190° C.

 

Pofta buna!

 

Parerea specialistului:

Mmmmmm, mami mai vreaaau! Mmmmm, ce bun eee...

 

 

 

PASTRARE: Poate fi congelat

Pentru semnificatia culorilor din aceasta reteta citeste articolul Culorile in alimentatie

Consultati medicul pediatru inainte de inceperea diversificarii, sau introducerii unui aliment nou. Informatiile de pe acest site sunt orientative.

Comentarii  

 
0 #1 Dia 15-12-2011 23:02
Cumnatzica, vreau si eu! Arata tare bine :lol:
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner
Banner
Banner

Copyright © 2011 DailyMom.ro O colectie de articole, intamplari si retete pentru pitici