Meitelute



              





Ingrediente

1 ceasca apa

1/3 ceasca fulgi de mei

1/2 ceapa mijlocie

1 catel de usturoi

1 morcov

1/2 ardei rosu

1 galbenus ou

2 linguri ulei masline

 

Mod de prepare

Apa se pune pe foc la fiert.

Se adauga meiul si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 30 minute, sau pana cand devine pufos si lipicios.

Legumele se taie marunt.

Intr-o tigaie ( eu am folosit tigaie gratar) se pun cele 2 linguri de ulei si se calesc un pic legumele, cam 3-4 minute.

Galbenusul se bate, se adauga legumele si meiul si se amesteca.

Cu lingura se pune compozitia in mana si se formeaza chiftele care se pun pe foc mediu, 2 minute, pe fiecare parte.

Ies 8 chiftelute.

 

Pofta buna!

 

Parerea specialistului:

Mmmmmm, mami mai vreaaau! Mmmmm, ce bun eee...

 

 

 

Meiul este una din cerealele foarte usor de digerat si nu este alergen. Contine
 aproximativ 15% proteine, contine cantitati mari de fibre si complex de vitamine B. 
Este  perfect intr-o dieta fara gluten.

PASTRARE: Pot fi congelate; se pot pastra 24 ore in frigider

Pentru semnificatia culorilor din aceasta reteta citeste articolul Culorile in alimentatie

Consultati medicul pediatru inainte de inceperea diversificarii, sau introducerii unui aliment nou. Informatiile de pe acest site sunt orientative.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner
Banner
Banner

Copyright © 2011 DailyMom.ro O colectie de articole, intamplari si retete pentru pitici