Guguloi de cartof




        







Ingrediente 

1 cartof mediu

o bucatica carne de vita (aproximativ 15-50 g, depinde de ratia copilului)

ulei de masline

1/2 ceapa mica

 

Mod de preparare

Cartoful se fierbe in coaja.

Carnea se pregateste la steamer (la aparat de gatit la abur). Pentru gust se pune ceapa deasupra carnii.

Cartoful se decojeste, se blenduieste ( sau se sfarama cu furculita) si se amesteca cu putin ulei de masline.

Carnea se marunteste sau se paseaza.

Se amesteca carnea cu cartoful si se fac in mana guguloaie.

 

Pofta buna!

 

Parerea specialistului:

E foarte bun, dar nu prea imi este foame...

 

 

 

PASTRARE: Se poate pastra 24 ore in frigider

Fierberea cartofilor in coaja previne pierderea vitaminelor si mineralelor. Se evita totusi consumarea pielitei cartofilor  care au incoltit sau care are o culoare verzuie, intrucat nivelul solaninei (un alcaloid toxic) creste in cursul incoltirii, expunerii la soare (care produce inverzirea cartofilor) sau zdrobirii. Alegeti pentru gatit numai cartofi sanatosi, neincoltiti, pastrati la intuneric intr-un loc uscat.

Pentru semnificatia culorilor din aceasta reteta citeste articolul Culorile in alimentatie

Consultati medicul pediatru inainte de inceperea diversificarii, sau introducerii unui aliment nou. Informatiile de pe acest site sunt orientative.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner
Banner
Banner

Copyright © 2011 DailyMom.ro O colectie de articole, intamplari si retete pentru pitici